Trend Pembinaan Web

Trend Pembinaan Web

Adakah anda sudah bersedia untuk ? Marilah kita mengenai trend reka bentuk web untuk tahun ini.
Sebagaimana yang penulis dapati, antara paparan wajah baru pembinaan web akan datang ialah dengan tema yang nampak lebih dominan lantaran kesinambungan daripada apa yang telah penulis lihat pada akhir tahun lepas. Antaranya ialah pembinaan web akan menjurus kepada lebih paparan video, corak menegak, reka bentuk bahan dan gaya laman slides-style.
Dan ia tidak sukar untuk anda membuat sebahagian besar daripada konsep-konsep pembinaan web ini. Di sini, penulis akan mengetengahkan 5 trend reka bentuk web terbaru yang akan dilihat banyak pada ini.

 

Patern Menegak & Skrol.

Beberapa tahun yang lalu, para pereka pernah mengutarakan idea dan pendapat bahawa reka bentuk web akan tertumpu kembali sebagai alat interaksi yang sangat penting. Skrin yang lebih kecil akan mendorong pengguna untuk skrol lebih dan ini mendorong pereka untuk menghasilkan antara muka pengguna web lebih berkeadaan menegak.

 

Thumbnail Trend Pembinaan Web
 

Antara Muka Gaya Kad.

Salah satu elemen yang paling besar untuk trend pembinaan web ini ialah dengan kemunculan antara muka gaya kad. Gaya kad ini berada dalam segala-galanya daripada apps, untuk laman web, juga untuk cetakan. Design sebegini amat seronok untuk dihasilkan. Di samping ia dapat menyimpan maklumat dengan lebih teratur dan mesra pengguna.

 

Thumbnail Trend Pembinaan Web
 

Pengepala Video.

Trend pembinaan web juga menjanjikan reka bentuk bentuk web seperti menonton filem. Oleh kerana talian Internet semakin laju, serta penciptaan video plugin yang pelbagai, ia memudahkan untuk diintegrasi ke dalam rekaan sesuatu laman web. Klip video yang semakin meningkat dari klip pendek hingga ke klip panjang menjadikan pengalaman menontonnya di laman web sangat menarik.

 

Thumbnail Trend Pembinaan Web
 

Web Silde.

Penulis juga mendapati trend menghasilkan slide pada setiap pembinaan web akan lebih ketara pada tahun ini. Paparan slide penuh adalah evolusi yang akan dilihat pada tahun ini. Ia berfungsi sama ada dengan cara mengklik, skrol atau masa.

 

Thumbnail Trend Pembinaan Web
 

Kesimpulan.

Berdasarkan kepada contoh di atas, maka adalah mudah untuk kita melihat bahawa tidak hanya satu trend reka bentuk web yang akan diberi tumpuan oleh pereka pada tahun akan datang. Ia akan lebih tertumpu kepada gabungan (atau kemucak) pelbagai trend dari tahun-tahun kebelakangan ini.

2018-01-25T15:36:06+08:00