Projek Pembinaan Web Edagang Grafik2016-11-21T17:04:56+08:00

Project Description

Projek Pembinaan Web Edagang Grafik.

Projek Pembinaan Web Edagang Grafik ini telah disempurnakan oleh E Skills dengan jayanya. Projek ini memuatkan beberapa ciri penting edagang seperti shopping cart, digital download, payment service provider dan autoresponder. Malahan laman web edagang ini mempunyai skor pencapaian dan uploading yang agak tinggi dan baik. Faktor uploading sesuatu laman web edagang amat penting untuk mengelakkan pelawat daripada meninggalkan laman web yang dilawati. Penyelenggaraan SEO (Search Engine Optimization) juga telah dilakukan dan berjaya menempatkan laman web ini di tangga teratas untuk keyword-keyword berkaitannya.

Projek Pembinaan Web Edagang Grafik
Skor Prestasi Pembinaan Web Edagang Grafik
Page Load Time Projek Pembinaan Web Edagang Grafik

Pembinaan Web Edagang.

Projek pembinaan web edagang grafik ini mengambil masa 21 hari untuk disiapkan. Ia lengkap dengan sistem shopping cart, pembayaran dan sebagainya. Ia juga telah dioptimimumkan sepenuhnya untuk Search Engine Optimization (SEO).

Skor GTMetrix.

Skor pencapaian yang diberikan oleh GTMetrix untuk web ini adalah tinggi. Di mana untuk PageSpeed Score, laman web ini mendapat skor 96% dan YSlow ia mendapat skor 93%.

Skor Pingdom.

Projek pembinaan web edagang grafik ini turut mendapat skor yang agak tinggi untuk kelajuan uploading laman webnya. Di mana Pingdom telah merekodkan 1.14 saat untuk mengupload kesemua kandungan web edagang ini iaitu kurang dari 2 saat.